?
Hulp nodig?
Gaan


Beheerst beleggen met Vita Flex 44

 

 

Federale Verzekering ontwikkelde een toegankelijk en flexibel product dat sparen koppelt aan een beheerste beleggingsstrategie met ingebouwde veiligheden. 

Net als je denkt dat de rente echt niet lager kan gaan, duikt ze nog iets dieper. Spaarboekjes zijn met een rendement van 0,01% rente en 0,1% getrouwheidspremie niet bestand tegen de jaarlijkse inflatie (de stijging van de prijzen) die rond de 2% schommelt. Wie zijn kapitaal wil behouden en zijn geld wil laten groeien, moet op zoek naar andere oplossingen. Federale Verzekering komt hieraan tegemoet met de lancering van Vita Flex 44. Directeur Leven Tom De Troch licht ons het nieuwe product toe. Wil je onmiddelijk de productpagina van de Vita Flex 44 raadplegen? Dat kan je doen door hier te klikken.

Waarop wil Vita Flex 44 een antwoord bieden? 

 

Tom De Troch: “De rentevoeten zijn niet alleen  laag, ze kunnen zelfs soms negatief zijn, kijken we maar naar het negatieve rendement van een Belgische overheidsobligatie op tien jaar. Ook op de spaarrekeningen bereiken we een historisch dieptepunt. Er is dus behoefte aan een product dat de zekerheid van een tak-21 product uitbreidt met het potentiële rendement van een tak-23-product.”

Wat betekent dat in mensentaal?

 

Vita Flex 44 is een levensverzekering die twee formules combineert. Het tak-21-gedeelte biedt een jaarlijks gewaarborgde rentevoet aangevuld met een variabele en niet-gegarandeerde ristorno leven*. Dat deel zorgt voor de zekerheid die je kan vergelijken met die van een spaarboekje, behalve dat het niet de bedoeling is dat je er in de eerste acht jaar van de looptijd geld van afhaalt. Je zet er dus alleen geld op dat je de eerste jaren niet nodig hebt. Met het huidige rendement dat je krijgt bij een bank en de huidige inflatie is het tak-21-deel op dit moment dan ook beter bestand tegen die inflatie dan een spaarboekje en je krijgt er ook het jaarlijks gewaarborgde rendement** bovenop.”

Daarbovenop komt dan het meer risicovolle tak-23-gedeelte.

 

“Dat gedeelte is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar meer rendement en bereid zijn om iets meer risico te nemen, waarbij er ook geen kapitaalsgarantie is. Merk op dat de verhouding tussen tak-21 en tak-23 flexibel is en je het kan laten variëren met de jaren. Zo kan het als twintiger (of voor iemand jonger dan 18 jaar mits toestemming van de ouders) verstandig zijn om vanwege de lange tijdshorizon een groter percentage in tak-23 aan te houden, terwijl het als zestiger misschien wijzer is om het tak- 23-gedeelte (bijna) helemaal af te bouwen, natuurlijk steeds in lijn met je beleggingskennis, -ervaring, -horizon en financiële situatie.”

 

 

Vita Flex 44 en successieplanning.

 

Omdat Vita Flex 44 een levensverzekering is, biedt het product een aantal interessante mogelijkheden om het voor je nalatenschap in te zetten. Je kan iemand anders als begunstigde aanduiden en deze begunstigde te allen tijde veranderen. Tenzij de begunstiging reeds aanvaard is, behoud je zo altijd de controle. Als er aan de nodige voorwaarden is voldaan, is er bovendien geen erfbelasting verschuldigd***. Ook interessant is de facultatieve overlijdenswaarborg, waarbij je de zekerheid hebt dat een vooraf bepaald bedrag zeker wordt uitgekeerd bij overlijden.

 

“Met de filosofie van Federale Verzekering in het achterhoofd kiezen we voor eenvoud en kwaliteit.” - Tom De Troch

 

Laten we eens onder de motorkap kijken. Wat zit er in het tak-23-gedeelte?

 

“Met de filosofie van Federale Verzekering in het achterhoofd kiezen we voor eenvoud en kwaliteit. Het gaat om 5 externe fondsen van gereputeerde fondsenhuizen en 3 interne fondsen die de verschillende facetten van de beleggersmarkt weerspiegelen, zodat iedereen zijn gading kan vinden. Zo is er een fonds dat belegt in aandelen en obligaties uit de eurozone, er is een fonds dat belegt in aandelen overal ter wereld, of één dat belegt in aandelen uit groeilanden, we hebben een fonds dat belegt in aandelen van vennootschappen overal ter wereld die zich inspannen om zich aan te passen aan de effecten van de wereldwijde klimaatverandering of om die effecten te beperken, … Het zijn stuk voor stuk fondsen die mikken op de lange termijn en waar we – door hun trackrecord –
vertrouwen in hebben.”

Wat zijn de aspecten die de ‘flex’ in Vita Flex 44 waarmaken?

 

“Het is een heel flexibel product: je kan zoals gezegd de verhouding tussen tak-21 en tak-23 bijstellen naar gelang van je behoeften. Je kan zowel voor één als voor meerdere fondsen kiezen. Je kan ook een groter percentage van het ene fonds nemen en minder van het andere fonds. Bovendien kan je van fondsen wisselen – twee wissels per jaar zijn gratis, anders zijn er kosten aan verbonden.”

Hoe combineer je die fondsen tot een gepersonaliseerde portefeuille?

 

“Onze kantoorhouders en adviseurs formuleren voor elke geïnteresseerde klant een concreet voorstel op basis van een vragenlijst, zo houden we rekening met zijn of haar doelstellingen en profiel. De klant is dan vrij om dat voorstel al dan niet te accepteren, eigen accenten aan te brengen of een andere keuze te maken volgens zijn of haar eigen overtuigingen en voorkeuren. We raden evenwel steeds aan om onze aanbevelingen te volgen.” 

Er is ook een optionele veiligheid ingebouwd. Hoe werkt die precies?

 

“Sommige klanten zijn bereid om een zeker verlies te slikken. Andere klanten zien het echt niet zitten om een deel van hun kapitaal te verliezen bij een daling van de financiële markten. Die laatsten kunnen opteren voor een slimme ‘stop loss’ die geactiveerd wordt bij -20%. Het werkt als volgt: het systeem onthoudt de hoogste waarde die een fonds ooit heeft gehad sinds je ze in je portefeuille hebt. Als het fonds met meer dan 20% onder die top in waarde zakt, wordt het automatisch verkocht om zo het verlies te beperken.”

 

 

 

 

“Je hebt een product dat een leven lang kan meegroeien en dat je kan aanpassen aan je wijzigende behoeften.”


 

Wat gebeurt er met het geld wanneer een fonds op die manier wordt verkocht?

 

“Het geld komt in een cashfonds terecht. Waarna de klant kan met dat geld een nieuw fonds kan aankopen wanneer de markten weer hernemen, of waarna hij of zij opteert voor een volledige belegging in een tak 21.”

Hoe sluit je dit product af?

 

Het is belangrijk dat de klant altijd eerst even langskomt op kantoor. Dat geeft ons de kans om te peilen naar de kennis, de doelstellingen en de risicoappetijt van de klant. Later zal het product online raadpleegbaar zijn via My Federale, het beveiligde klantenportaal van Federale Verzekering.”

Is dit een belegging voor het leven?

 

“Dat is zeker de bedoeling. Je hebt een product dat een leven lang kan meegroeien en dat je kan aanpassen aan je wijzigende behoeften, hoe lang je nog wil beleggen, of je meer of minder risico wil nemen, … uiteraard binnen bepaalde limieten zoals reeds vermeld.”


Meer informatie over Vita Flex 44? Je vindt het hier! 

 

CTA Mijn geld

 

 

Lees ook

Vita Flex 44

Jij bepaalt het evenwicht tussen risicobeheer en het behalen van een potentieel hoger rendement!

Meer details

Pensioen- en langetermijnsparen

Wenst u een aanvullend pensioenkapitaal op te bouwen of wenst u uw dierbaren te beschermen tegen de financiële gevolgen van een eventueel vroegtijdig overlijden.

Meer details

Ons pensioen, laten we er vandaag al over nadenken!

Ons pensioen, ongeacht onze leeftijd, is belangrijk om over na te denken! Ik weet zeker dat je jezelf deze vragen al eerder hebt gesteld.

Meer details

Wettelijke bepalingen

 

Op Vita Flex 44 is het Belgische recht van toepassing.

Iedere beslissing tot intekening op Vita Flex 44 moet gebaseerd zijn op een uitgebreid onderzoek van de Essentiële-Informatiedocument, de productfiche, de algemene voorwaarden en de Technische fiches van de verschillende fondsen. Je vindt deze documenten hier

Looptijd van de Vita Flex 44-overeenkomst: Onbepaald. De overeenkomst loopt af op het moment van de totale afkoop of het overlijden van de verzekerde.

Ontdek de segmentatiecriteria voor Vita Flex 44.

De regels omtrent de toewijzing van de ristorno’s leven toegevoegd aan de contracten, zijn vastgelegd in de statuten van de Vereniging van Onderlinge Levensverzekeringen. De ristorno's leven evolueren met de tijd in functie van de resultaten en de toekomstperspectieven van de verzekeringsonderneming, haar solvabiliteit, de economische conjunctuur en de toestand van de financiële markten in verhouding tot de verbintenissen van de Vereniging van Onderlinge Levensverzekeringen, die deel uitmaakt van de Groep Federale Verzekering. De rendementen uit het verleden vormen geen garantie voor de toekomst. De statuten kunnen hier geraadpleegd worden.

De fiscale behandeling hangt af van de individuele situatie van de klant en kan in de toekomst wijzigen.

Heb je een klacht? Federale Verzekering, Dienst Klachtenbeheer, Stoofstraat 12, 1000 Brussel. Tel: 02 509 01 89 – beheerklachten@federale.be. Indien je niet tevreden bent met het antwoord van onze Dienst klachtenbeheer, kan je u  richten tot de Ombudsman van de Verzekeringen, de Meeûssquare 35, 1000 Brussel – Fax: 02 547 5975 – info@ombudsman-insurance.be. Deze bepalingen doen geen afbreuk aan jouw recht om een rechtsvordering in te stellen.

Federale Verzekering – Vereniging van Onderlinge Leven, toegelaten onder het nr. 346, Stoofstraat 12 in 1000 Brussel, is een in België erkende verzekeringsmaatschappij onderworpen aan het Belgische recht. RPR Brussel BTW BE 0408.183.324 – IBAN: BE64 3100 7685 9452 BIC: BBRUBEBB.

Hoe kunnen we je helpen?

Via telefoon

Al klant:

Tel: 02 509 04 11

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u

Nog geen klant:

Tel: 0800 14 200

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u       

Ter plaatse

Zoek een kantoor of zetel

Jouw kantoor

 

Berekening premie

 

Aanvraag offertes

     

    Aanvraag offertes

    Jouw bescherming als klant

    Federale Verzekering stelt alles in het werk jouw bescherming als klant te waarborgen en schikt zich naar de wettelijke bepalingen voor de bescherming van jouw privéleven, het gebruik van jouw gegevens en het bewaren van hun vertrouwelijkheid.

    De maatschappij neemt alle noodzakelijke voorzorgen om belangenconflicten te vermijden, te voorkomen en te beheren. Ze baseert zich op objectieve criteria voor het aanvaarden van een risico, de tarificatie en de uitbreiding van de waarborgen. Je kan deze segmentatiecriteria raadplegen.

    Heeft u een klacht?
    Meer info

    Jouw persoonlijk toegang tot Federale Verzekering ?

    Alles weten over jouw contracten, jouw financiële producten of je gegevens,… met andere woorden, dankzij My Federale heb je toegang tot jouw volledig verzekerings/bellegingsportefeuille 24u/24, 
    7 dagen/7 ! 

     

    Meld je aanHeb je nog geen MY FEDERALE ?
    Vraag het hier aan >

    Onze schadeaangifteformulieren

    Je vindt ze hier!