?
Hulp nodig?
Gaan

Nieuws

  onderneming-financiën
  particulieren
  20 januari 2023

  Federale Verzekering verhoogt de intrestvoeten van haar levensverzekeringen!

  Verhoging van de gewaarborgde intrestvoeten van tak 26-oplossing Nova Deposit.2 vanaf 01.01.2023! 

  De gewaarborgde intrestvoeten van onze tak 26-oplossing Nova Deposit.2 stijgen vanaf 01.01.2023. De basisintrestvoet gaat van 0,15% naar 0,20%*. De getrouwheidsintrestvoet maakt een nog mooiere sprong, die gaat van 0,35% naar maar liefst 1,00%*! Wat is Nova Deposit.2? Het is een oplossing om uw kapitaal op korte termijn met een jaarlijks gewaarborgd rendement te laten renderen. Je kan het vergelijken met een spaarboekje omdat je steeds aan je geld kan, en dit vanaf € 250 zonder kosten.  

  Heb je bedrijfskapitaal? Ook dan is Nova Deposit.2 je aandacht waard wegens de gunstige fiscaliteit**. De stortingen die uw onderneming doet zijn niet onderworpen aan de verzekeringstaks en afhankelijk van het statuut van uw onderneming kan ook de roerende voorheffing verrekenbaar zijn. 

  Klik hier om meer te weten over Nova Deposit.2, alle wettelijke bepalingen en wat deze oplossing kan betekenen voor je onderneming. 

  Verhoging van de gewaarborgde intrestvoet van onze levensverzekeringen (tak 21) vanaf 01.01.2023! 

  Goed nieuws voor de spaarders en investeerders! Vanaf 1 januari 2023 verhogen we de jaarlijks gewaarborgde intrestvoet van de volgende tak 21-levensverzekeringen: 

  Wat betekent dit? Tot 31 december 2022 bedraagt de jaarlijks gewaarborgde intrestvoet 0,50% en vanaf 2023 meer dan verdubbelt die naar 1,25%

  Waarop is de nieuwe intrestvoet van toepassing? 

  De verhoogde intrestvoet is niet enkel van toepassing op de premies die in 2023 zullen gestort worden, maar ook op de volledige reserve (kapitaal) die de spaarder/investeerder reeds bij elkaar spaarde.   

  Ristorno leven* 

  Sinds jaar en dag streeft Federale Verzekering naar een zo aantrekkelijk mogelijk totaalrendement** voor haar klanten. Elk jaar kunt u genieten van een eventuele ristorno leven* die bovenop de gewaarborgde intrestvoet komt.   

  De ristorno’s leven worden onmiddellijk gestort bij het kapitaal van de betrokken levensverzekering, wat het rendement aanzienlijk verhoogt.  

  Ons contacteren 

  Meer info? Aarzel niet om een kantoor of adviseur in uw buurt te contacteren.  

  *De regels omtrent de toewijzing van de ristorno’s leven toegevoegd aan de contracten, zijn vastgelegd in de statuten van de Vereniging van Onderlinge Levensverzekeringen. De ristorno's leven evolueren met de tijd in functie van de resultaten en de toekomstperspectieven van de verzekeringsonderneming, haar solvabiliteit, de economische conjunctuur en de toestand van de financiële markten in verhouding tot de verbintenissen van de Vereniging van Onderlinge Levensverzekeringen, die deel uitmaakt van de Groep Federale Verzekering. De statuten kunnen geraadpleegd worden op www.federale.be. 

  ** De rendementen uit het verleden vormen geen garantie voor de toekomst. 

  Iedere beslissing tot intekening op of bijkomende stortingen voor een van de voormelde levensverzekeringen moet gebaseerd zijn op een uitgebreid onderzoek van de algemene voorwaarden, de financiële infofiche (Vita Pensioen) de productfiche (Vita Flex 44), essentiële-informatiedocument (Vita Flex 44) en de infofiches (Vita VAPZ en F-Manger VIP.2.). 

   

      

  Hoe kunnen we je helpen?

  Via telefoon : al klant

  Tel: 02 509 04 11

  Ma - Vrij : 9u tot en met 17u

  Via telefoon : nog geen klant

  Tel: 0800 14 200

  Ma - Vrij : 9u tot en met 17u       

  Ter plaatse

  Zoek een kantoor of zetel

  Jouw kantoor

  Toegangsplan hoofdzetel

  Berekening premie

   

  Aanvraag offertes

   Jouw bescherming als klant

   Federale Verzekering stelt alles in het werk jouw bescherming als klant te waarborgen en schikt zich naar de wettelijke bepalingen voor de bescherming van jouw privéleven, het gebruik van jouw gegevens en het bewaren van hun vertrouwelijkheid.

   De maatschappij neemt alle noodzakelijke voorzorgen om belangenconflicten te vermijden, te voorkomen en te beheren. Ze baseert zich op objectieve criteria voor het aanvaarden van een risico, de tarificatie en de uitbreiding van de waarborgen. Je kan deze segmentatiecriteria raadplegen.

   Heeft u een klacht?
   Meer info

   Jouw persoonlijk toegang tot Federale Verzekering ?

   Alles weten over jouw contracten, jouw financiële producten of je gegevens,… met andere woorden, dankzij My Federale heb je toegang tot jouw volledig verzekerings/bellegingsportefeuille 24u/24, 
   7 dagen/7 ! 

    

   Meld je aanHeb je nog geen MY FEDERALE ?
   Vraag het hier aan >

   Heb je autoschade? Ontdek dan wat je moet doen:

   Autoschade, dat brengt altijd stress met zich mee.  Om extra stress te vermijden, hebben we een duidelijk stappenplan opgesteld.  En, goed nieuws! Federale Verzekering heeft alles voorzien om jou zo snel mogelijk terug op de baan te krijgen. Tip: kies meteen voor een erkend hersteller, waarmee Federale Verzekering samenwerkt. Zo hoef je zelf geen geld voor te schieten!

   Alle tips op een rij