?
Hulp nodig?
Gaan
Dames_strand
particulieren
19 januari 2024

Hoeveel kan je dit jaar sparen in je pensioensparen?

De maximale inleg om van het fiscale voordeel* te kunnen genieten is dit jaar verhoogd, zowel in het klassieke stelsel als in het stelsel met verhoogd plafond. Een woordje uitleg. 

De federale regering besliste om de maximumbedragen voor je pensioensparen in 2024 te verhogen! 

Spaar je voor je pensioen in het klassieke stelsel? Dan kan je in 2024 tot € 1020 sparen. En dan geniet je van een belastingvermindering van 30%. Spaar je dus het maximale bedrag in dit stelsel, dan geniet je van een belastingvermindering van € 306, en je spaart ook de gemeentebelastingen hierop uit. 

Wil je in het stelsel met verhoogd plafond sparen? Dan kan je dit jaar tot € 1310 sparen, met een belastingvermindering van 25%. Je maximale belastingvermindering bedraagt dus € 327,50 plus de uitgespaarde gemeentebelastingen.  

Wil je in dit stelsel sparen, dan dien je ons dit uitdrukkelijk te melden. En je dient dit elk jaar opnieuw te doen. Meld je ons dit niet, dan spaar je automatisch verder in het klassieke stelsel.  

Pas wel op voor de fiscale val! Spaar je bv. € 1025 in het stelsel met verhoogd plafond, dan geniet je wel nog steeds van 25% belastingvoordeel, maar dit bedraagt maar € 256,25. En dus is je voordeel lager dan dat je het maximale bedrag zou sparen in het klassieke stelsel! Spaar minimum € 1224 in het stelsel met verhoogd plafond om deze fiscale val te vermijden. 

Meer uitleg? Contacteer vooral onze kantoorhouders! Ze staan je graag bij! 

Of ontdek Vita Flex 44 Pensioen, onze flexibele pensioenspaaroplossing.  

* De fiscale behandeling hangt af van de individuele situatie van de klant en kan in de toekomst wijzigen  

Hoe kunnen we je helpen?

Via telefoon : al klant

Tel: 02 509 04 11

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u

Via telefoon : nog geen klant

Tel: 0800 14 200

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u       

Ter plaatse

Zoek een kantoor of zetel

Jouw kantoor

Toegangsplan hoofdzetel

Berekening premie

 

Aanvraag offertes

  Jouw bescherming als klant

  Federale Verzekering stelt alles in het werk jouw bescherming als klant te waarborgen en schikt zich naar de wettelijke bepalingen voor de bescherming van jouw privéleven, het gebruik van jouw gegevens en het bewaren van hun vertrouwelijkheid.

  De maatschappij neemt alle noodzakelijke voorzorgen om belangenconflicten te vermijden, te voorkomen en te beheren. Ze baseert zich op objectieve criteria voor het aanvaarden van een risico, de tarificatie en de uitbreiding van de waarborgen. Je kan deze segmentatiecriteria raadplegen.

  Heeft u een klacht?
  Meer info

  Jouw persoonlijk toegang tot Federale Verzekering ?

  Alles weten over jouw contracten, jouw financiële producten of je gegevens,… met andere woorden, dankzij My Federale heb je toegang tot jouw volledig verzekerings/bellegingsportefeuille 24u/24, 
  7 dagen/7 ! 

   

  Meld je aanHeb je nog geen MY FEDERALE ?
  Vraag het hier aan >

  Heb je autoschade? Ontdek dan wat je moet doen:

  Autoschade, dat brengt altijd stress met zich mee.  Om extra stress te vermijden, hebben we een duidelijk stappenplan opgesteld.  En, goed nieuws! Federale Verzekering heeft alles voorzien om jou zo snel mogelijk terug op de baan te krijgen. Tip: kies meteen voor een erkend hersteller, waarmee Federale Verzekering samenwerkt. Zo hoef je zelf geen geld voor te schieten!

  Alle tips op een rij