?
Hulp nodig?
Gaan
Ontplooi jezelf dankzij vreemde talen
zelfstandigen
15 april 2020

Ontplooi jezelf dankzij vreemde talen

Of je het nu doet voor je plezier of voor het werk, een vreemde taal leren heeft verschillende voordelen. Werken aan je taalvaardigheden is niet alleen goed voor de hersenen, je stelt je zo ook meer open voor anderen en je ontplooit jezelf.

Een vreemde taal leren heeft tal van voordelen. Het opent deuren naar nieuwe culturen, het voedt de geest en het bevordert je kennis en creativiteit. Maar dat is nog niet alles! Het is bewezen dat de uitdaging om een nieuwe taal te leren ook een positieve invloed heeft op je zelfontplooiing. 


Persoonlijke uitdaging

Wist je dat? Als je een nieuwe taal leert, activeer je onder andere het hersengebied striatum ventrale, ook wel het ‘pleziercentrum’ genoemd. Dat hersengebied is ook actief wanneer je je favoriete sport beoefent of wanneer je iets lekkers eet. Een taal leren (vooral op volwassen leeftijd) en vordering maken geeft je immers een gevoel van zelfontplooiing en zelfvoldoening. Doe de test: gebruik voor het eerst je nieuwe taalkennis (tijdens een verblijf in het buitenland, zakelijke gesprekken ...) en je zult zien dat je een adrenalinekick krijgt die je extra zelfvertrouwen geeft! 


Nu is het aan jou!

Je kunt kiezen uit tal van mogelijkheden om een vreemde taal te leren: professionele opleidingen, cursussen in bedrijven, gesprekstafels of intensieve inleefvakanties. Ben je eerder autodidact? Met behulp van taalapps (Duolinguo, Busuu, Memrise enz.) kun je een taal leren waar en wanneer je maar wilt! Een tip? Streef naar regelmaat! Het is beter om vijf minuten per dag je woordenschat te herhalen dan een sessie van een uur per week te volgen.


Taal is goed voor de gezondheid!

Een nieuwe taal leren is een uitstekende manier om je geheugen te trainen, je cognitieve vaardigheden te ontwikkelen en je beter te leren aanpassen aan nieuwe situaties. Meerdere talen spreken om langer jong te blijven? ¡Claro que sí! 

 


Hoe kunnen we je helpen?

Via telefoon : al klant

Tel: 02 509 04 11

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u

Via telefoon : nog geen klant

Tel: 0800 14 200

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u       

Ter plaatse

Zoek een kantoor of zetel

Jouw kantoor

Toegangsplan hoofdzetel

Berekening premie

 

Aanvraag offertes

  Jouw bescherming als klant

  Federale Verzekering stelt alles in het werk jouw bescherming als klant te waarborgen en schikt zich naar de wettelijke bepalingen voor de bescherming van jouw privéleven, het gebruik van jouw gegevens en het bewaren van hun vertrouwelijkheid.

  De maatschappij neemt alle noodzakelijke voorzorgen om belangenconflicten te vermijden, te voorkomen en te beheren. Ze baseert zich op objectieve criteria voor het aanvaarden van een risico, de tarificatie en de uitbreiding van de waarborgen. Je kan deze segmentatiecriteria raadplegen.

  Heeft u een klacht?
  Meer info

  Jouw persoonlijk toegang tot Federale Verzekering ?

  Alles weten over jouw contracten, jouw financiële producten of je gegevens,… met andere woorden, dankzij My Federale heb je toegang tot jouw volledig verzekerings/bellegingsportefeuille 24u/24, 
  7 dagen/7 ! 

   

  Meld je aanHeb je nog geen MY FEDERALE ?
  Vraag het hier aan >

  Heb je autoschade? Ontdek dan wat je moet doen:

  Autoschade, dat brengt altijd stress met zich mee.  Om extra stress te vermijden, hebben we een duidelijk stappenplan opgesteld.  En, goed nieuws! Federale Verzekering heeft alles voorzien om jou zo snel mogelijk terug op de baan te krijgen. Tip: kies meteen voor een erkend hersteller, waarmee Federale Verzekering samenwerkt. Zo hoef je zelf geen geld voor te schieten!

  Alle tips op een rij