?
Hulp nodig?
Gaan
chantier
bouwsector
04 juli 2018

Installateurs technieken en afwerkers niet onder de nieuwe wetgeving 10-jarige aansprakelijkheid, volgens Kris Peeters

Tot voor enkele dagen werd deze nieuwe wet anders geïnterpreteerd door verschillende verzekeraars, omwille van een onduidelijkheid. 

Volgens ons waren een aantal activiteiten niet onderworpen aan deze verplichting: elektriciens, loodgieters, installateurs van verwarmings- of ventilatiesystemen, …

Kris Peeters, minister van Werk, Economie en Consumenten, bevestigde ons standpunt met volgend antwoord op een parlementaire vraag van mevrouw Griet Smaers op 26 juni 2018: “Enkel de aannemers, architecten en andere dienstverleners in de bouwsector die prestaties of werken uitvoeren die de gesloten ruwbouw realiseren, zijn onderworpen aan de verzekeringsplicht.”

Toch blijft de onduidelijkheid aanwezig in de nieuwe wet. Eist de architect toch een attest van verzekering, dan kan Construct-10, onze oplossing voor uw 10-jarige aansprakelijkheid, het antwoord bieden op zijn of haar vraag! 
 

Hoe kunnen we je helpen?

Via telefoon : al klant

Tel: 02 509 04 11

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u

Via telefoon : nog geen klant

Tel: 0800 14 200

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u       

Ter plaatse

Zoek een kantoor of zetel

Jouw kantoor

Toegangsplan hoofdzetel

Jouw bescherming als klant

Federale Verzekering stelt alles in het werk jouw bescherming als klant te waarborgen en schikt zich naar de wettelijke bepalingen voor de bescherming van jouw privéleven, het gebruik van jouw gegevens en het bewaren van hun vertrouwelijkheid.

De maatschappij neemt alle noodzakelijke voorzorgen om belangenconflicten te vermijden, te voorkomen en te beheren. Ze baseert zich op objectieve criteria voor het aanvaarden van een risico, de tarificatie en de uitbreiding van de waarborgen. Je kan deze segmentatiecriteria raadplegen.

Heeft u een klacht?
Meer info

Ben je al klant bij Federale Verzekering ?

Alles weten over jouw contracten, jouw financiële producten of je gegevens,… met andere woorden, dankzij My Federale heb je toegang tot jouw volledig verzekerings/bellegingsportefeuille 24u/24, 
7 dagen/7 ! 

Meld je aan

Heb je nog geen toegangscode ontvangen
voor My Federale ?

Vraag deze hier aan