?
Hulp nodig?
Gaan

Nieuws

  Theeroos
  particulieren
  15 april 2020

  Klant aan het woord : Onthaasten met thee en bloemen

  The Theeroos

  Valérie houdt van pure dingen. De bloemen uit haar tuin, zelfgemaakte gebakjes en thee die 5000 jaar cultuur in zich draagt. In 2018 liet ze haar bankjob voor wat ie was en begon theebelevingen te organiseren om mensen mee te laten genieten van haar passie. Ze schreef er zelfs een boek over.

  Toen ze opgroeide in Oostende, bezocht Valérie vaker Engeland dan Brussel. De Britse theecultuur fascineerde haar. Het leven komt er tot stilstand voor de afternoon tea met zijn porseleinen kopjes, scones en ander lekkers. De ideale pauzeknop.


  Passie delen

  Valérie is een ‘bezige’, zegt ze zelf. Ze tuiniert graag, bakt erop los en heeft creativiteit te over in het zelf samenstellen van haar theemélanges en huisgemaakte infusies. Ze is een theegenieter, de smaak van koffie en alcohol zijn vaak te overheersend bij een gerecht. Foodpairing met thee geeft een extra dimensie.

  Tijdens een ‘theebeleving’ dompelt Valérie je onder in de boeiende wereld van de thee. Als theesommelier kent ze niet alleen de verhalen, maar ook de veelzijdigheid van theeën en infusies. Ze serveert haar eigen melanges met bloemen uit de tuin.


  Puur genieten

  Bij afternoon tea hoort natuurlijk ook iets lekkers. Zelfgebakken scones en taart worden gezoet met eetbare bloemen. Naargelang de seizoenen serveert ze andere lekkernijen uit eigen tuin. In de lente gelei van paardenbloem, magnolia en seringen, in de herfst chutneys en infusies van rozebottels.

  Gasten komen vaak gestrest toe, zegt Valérie, maar geleidelijk gaat de gsm weg en worden ze betoverd door de verhalen, de smaken en de weetjes. Ze zijn verwonderd dat ze zelf heerlijke bloemen hebben in de tuin of dat thee zoveel meer is dan druipend theezakje in een theemok.


  Thee beleven

  Omdat zoveel gasten naar haar recepten vroegen, heeft ze vier afternoon teas in een boek gegoten: ‘De Theeroos - Thee beleven doorheen de seizoenen’. Het is meer dan een louter receptenboek geworden. Fijne verhalen over thee en eetbare bloemen, thee-etiquette, maar vooral onthaasten met mooie foto's en inspiratie opdoen om zelf aan de slag te gaan. Zo kun je thuis nog heerlijk nagenieten.

  Verzekerd op jouw maat

  “De Theeroos is verzekerd bij Federale Verzekering: B.A. Onderneming, auto, inbraak & brand. Ik ben aangenaam verrast door het maatwerk”, vertelt Valérie. “De adviseur komt gewoon langs om de beste oplossingen voor jouw specifieke situatie voor te stellen. Dat vind je vandaag niet meer zo veel. En toen ik een schadegeval had, werd het supervlot afgehandeld in alle vertrouwen. Zo hoef ik me geen zorgen te maken en kan ik volle bak met mijn zaak bezig zijn.”
   

  Hoe kunnen we je helpen?

  Via telefoon : al klant

  Tel: 02 509 04 11

  Ma - Vrij : 9u tot en met 17u

  Via telefoon : nog geen klant

  Tel: 0800 14 200

  Ma - Vrij : 9u tot en met 17u       

  Ter plaatse

  Zoek een kantoor of zetel

  Jouw kantoor

  Toegangsplan hoofdzetel

  Berekening premie

   

  Aanvraag offertes

   Jouw bescherming als klant

   Federale Verzekering stelt alles in het werk jouw bescherming als klant te waarborgen en schikt zich naar de wettelijke bepalingen voor de bescherming van jouw privéleven, het gebruik van jouw gegevens en het bewaren van hun vertrouwelijkheid.

   De maatschappij neemt alle noodzakelijke voorzorgen om belangenconflicten te vermijden, te voorkomen en te beheren. Ze baseert zich op objectieve criteria voor het aanvaarden van een risico, de tarificatie en de uitbreiding van de waarborgen. Je kan deze segmentatiecriteria raadplegen.

   Heeft u een klacht?
   Meer info

   Jouw persoonlijk toegang tot Federale Verzekering ?

   Alles weten over jouw contracten, jouw financiële producten of je gegevens,… met andere woorden, dankzij My Federale heb je toegang tot jouw volledig verzekerings/bellegingsportefeuille 24u/24, 
   7 dagen/7 ! 

    

   Meld je aanHeb je nog geen MY FEDERALE ?
   Vraag het hier aan >

   Heb je autoschade? Ontdek dan wat je moet doen:

   Autoschade, dat brengt altijd stress met zich mee.  Om extra stress te vermijden, hebben we een duidelijk stappenplan opgesteld.  En, goed nieuws! Federale Verzekering heeft alles voorzien om jou zo snel mogelijk terug op de baan te krijgen. Tip: kies meteen voor een erkend hersteller, waarmee Federale Verzekering samenwerkt. Zo hoef je zelf geen geld voor te schieten!

   Alle tips op een rij