?
Hulp nodig?
Gaan

Nieuws

    Social Media - Altijd goed verzekerd v2
    particulieren
    28 augustus 2018

    Een leven lang goed verzekerd

    Voor het eerst op eigen benen, daar horen nieuwe verantwoordelijkheden en verzekeringen bij. Wij vertellen je alles wat je moet weten over zes broodnodige beschermingen, zodat je steeds gerust bent in alle verschillende levensfasen.

    1. De verzekering privéleven (familiale of individuele verzekering)
      Zodra je de ouderlijke woning verlaat en op eigen benen staat, is een privéverzekering aan te raden – al is ze niet verplicht. De verzekering ‘B.A. Privéleven’ (ook ‘familiale verzekering’ genoemd) is bestemd voor al wie alleen woont, met iemand samenwoont of een gezin heeft. Bijt jouw huisdier een voorbijganger? Een bloembak valt van je balkon en beschadigt de wagen van je buurman? Steekt je kind de straat over en veroorzaakt zo een verkeers ongeval?
      Verwond je iemand met je boodschappenkarretje? Allemaal kleine ongelukjes uit het
      dagelijkse leven, maar gelukkig zonder veel erg als je verzekerd bent. Zo niet, dan moet je het slachtoffer vergoeden en kunnen de bedragen al snel oplopen. Dankzij de ‘Rechtsbijstand’ van jouw verzekering ‘B.A. Familiale’ kun je je laten bijstaan door een advocaat als je zelf het slachtoffer bent en de dader ontkent dat hij verantwoordelijk is.

    2. De woonverzekering
      Ga je ‘op kot’ of huur je een appartement? Dan zal de verhuurder je verplichten om een brandverzekering af te sluiten, ook wel ‘huurdersaansprakelijkheid’ genoemd. Dit is een contractuele verplichting en geen wettelijke. De huurdersaansprakelijkheidsverzekering voor een kot of andere studentenwoning is
      automatisch inbegrepen in de verzekering ‘Multirisk Woning’ die de ouders hebben
      afgesloten voor hun gezinswoning. Domicilieer je je als huurder op een ander adres, dan moet je zelf een verzekering afsluiten. Je bent dan verzekerd in geval van schade aan het gehuurde pand, bijvoorbeeld door brand, waterschade of kortsluiting veroorzaakt door een van jouw elektrische apparaten. Met hetzelfde verzekeringscontract kun je ook waardevolle spullen en meubels verzekeren. De verhuurders van hun kant verzekeren het gebouw dat ze verhuren tegen onweer, blikseminslag, overstroming... Voor je eigen woning beschermt de verzekering ‘Multirisk Woning’ natuurlijk het gebouw en goederen. Niet alleen in geval van brand of een natuurramp, maar ook bij vandalisme, een waterlek,
      hagel, overspanning op het stroomnet…Of je nu verhuurder of eigenaar bent, het
      is altijd nuttig om je polis te optimaliseren met de optionele waarborgen zoals ‘Diefstal’ en ‘Rechtsbijstand’.

    3. De autoverzekering
      Heb je zonet je eerste wagen aangeschaft? Dan moet je een verzekering ‘Burgerlijke Aansprakelijkheid voor Motorvoertuigen’ – of ‘verzekering B.A. Auto’ – afsluiten. Deze verzekering is verplicht en je krijgt een groene kaart zodra je ze hebt afgesloten. Ze vergoedt de slachtoffers (je passagiers, de bestuurders en inzittenden van andere voertuigen, voetgangers, fietsers…) die lichamelijke en materiële schade lijden door een verkeersongeval dat je hebt veroorzaakt. In ernstige gevallen kunnen de vergoedingen oplopen tot een miljoen euro of meer. Dat geldt ook voor motoren of andere gemotoriseerde vervoersmiddelen.

    4. De bestuurdersverzekering
      Wanneer je als bestuurder gewond raakt bij een ongeval in fout, is er geen verzekeraar van een tegenpartij om je kosten (voor ziekenhuisopname, medische opvolging…) te vergoeden. Dankzij de bestuurdersverzekering – een optie van de verzekering ‘B.A. Auto’ – ben je toch verzekerd. Deze absoluut onmisbare verzekering bestaat ook voor motorrijders.

    5. De reisbijstand
      Problemen met je wagen in België of in het buitenland? Moet je in het ziekenhuis worden opgenomen of worden teruggebracht van je vakantie of een zakenreis? Federale Verzekering biedt vier unieke formules aan waarmee Mondial Assistance je verzekert.

    6. De verzekering Arbeidsongevallen ‘Huispersoneel’
      Wanneer je iemand aanwerft en vergoedt om bij jou thuis te werken (schoonmaakster, tuinman, babysitter, schilder, geschoolde arbeider…), ook al is het voor een korte periode, dan moet je een arbeidsongevallenverzekering afsluiten. Stel dat de tuinier zich verwondt bij het snoeien van de haag, dat de schoonmaakster van een trapje valt en haar been breekt of dat de babysitter zich verbrandt. Als je die mensen niet verzekert, dan sta je zelf in voor de medische en ziekenhuiskosten, of de eventuele vergoedingen voor arbeidsongeschiktheid.
      En bovendien kun je een boete krijgen omdat je een wettelijk verplichte verzekering niet hebt afgesloten. Let wel: deze verplichting geldt niet voor personeel dat wordt tewerkgesteld met dienstencheques of voor zelfstandigen/ondernemers die een
      aannemingscontract met je afsluiten (en geen arbeidsovereenkomst).

    Hoe kunnen we je helpen?

    Via telefoon

    Al klant:

    Tel: 02 509 04 11

    Ma - Vrij : 9u tot en met 17u

    Nog geen klant:

    Tel: 0800 14 200

    Ma - Vrij : 9u tot en met 17u       

    Ter plaatse

    Zoek een kantoor of zetel

    Jouw kantoor

     

    Berekening premie

     

    Aanvraag offertes

       

      Aanvraag offertes

      Jouw bescherming als klant

      Federale Verzekering stelt alles in het werk jouw bescherming als klant te waarborgen en schikt zich naar de wettelijke bepalingen voor de bescherming van jouw privéleven, het gebruik van jouw gegevens en het bewaren van hun vertrouwelijkheid.

      De maatschappij neemt alle noodzakelijke voorzorgen om belangenconflicten te vermijden, te voorkomen en te beheren. Ze baseert zich op objectieve criteria voor het aanvaarden van een risico, de tarificatie en de uitbreiding van de waarborgen. Je kan deze segmentatiecriteria raadplegen.

      Heeft u een klacht?
      Meer info

      Jouw persoonlijk toegang tot Federale Verzekering ?

      Alles weten over jouw contracten, jouw financiële producten of je gegevens,… met andere woorden, dankzij My Federale heb je toegang tot jouw volledig verzekerings/bellegingsportefeuille 24u/24, 
      7 dagen/7 ! 

       

      Meld je aanHeb je nog geen MY FEDERALE ?
      Vraag het hier aan >

      Onze schadeaangifteformulieren

      Je vindt ze hier!