?
Hulp nodig?
Gaan
HOS_5_500x332
particulieren
20 november 2019

Hero on Socks

Klein gestart maar al snel een paar maten gegroeid: de vrolijke designersokken van zakenpartners Wendy Raymakers en Wendy De Moor zijn niet alleen hot bij millennials, maar dienen ook een groter doel. De prints op de sokken zijn namelijk conversatiestarters die zware onderwerpen bespreekbaar willen maken en de wereld willen uithelpen. En een deel van de winst gaat ook nog eens naar organisaties die ijveren om diezelfde thema’s te ondersteunen. 

De stap van project naar onderneming, hoe heb je die gezet?
Wendy R.: “In 2018 zijn we kleinschalig gestart als sociaal project rond De Warmste Week waarbij wij een paar sokken ontwierpen om een vereniging te steunen die zich inzet voor type 1-diabetes bij kinderen en jongeren. In eerste instantie waren we niet van plan om de lijn door te trekken naar andere verenigingen en een onderneming op te richten, maar de aandacht was zodanig groot en de pers zo lovend, dat we ervoor gegaan zijn. Via onze renovatie-onderneming zijn we klant bij Federale Verzekering, maar dit project groeide al snel buiten de voegen van dat bedrijf. Deze groei was lang niet evident, want we liepen door de vernieuwde vennootschapswetgeving tegen een aantal barrières op. Gelukkig konden we hierbij op hulp van de Sociale Innovatiefabriek rekenen.” 

Wie zijn jullie helden op sokken?
Wendy R.: “Ons doel met Hero-on-Socks is zowel fondsen ophalen die naar de werking van sociale verenigingen gaan, maar anderzijds ook vooral om bewustwording rond moeilijke thema’s te creëren en deze bespreekbaar te maken. Dankzij onze felle, vrolijkgekleurde sokken die verwijzen naar een specifiek thema, proberen wij een dialoog te openen. Onze community van helden draagt de sokken ook onder een strak pak of werkensemble en maakt er zo een conversation starter van. Diabetes type 1, kinderarmoede, maar ook genitale verminking worden op die manier topics waarover gesproken wordt. 

Hoe belangrijk is duurzaamheid voor jullie? 
Wendy R.: ”Sustainability is voor ons het allerbelangrijkste. In alles wat we ondernemen, houden we rekening met de 17 SDGs, Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen. Deze doelstellingen, waaronder onder andere klimaat, armoede en gendergelijkheid, moeten de planeet terug op koers richting duurzaamheid plaatsen. Wij houden bij elke stap in het productieproces rekening met deze SDGs, van eerlijk biokatoen tot recycleerbare verpakkingen tot de goede doelen die we ermee steunen.”

Wat zijn jullie toekomstperspectieven? 
Wendy R.: “We willen hiermee de wereld verbeteren (lacht)! Wij zijn trots om mee te streven naar het behalen van de SDGs en doen daar elke dag opnieuw ons best voor, en daarmee is de kous af!”

Berten_500x332
 

Hoe kunnen we je helpen?

Via telefoon : al klant

Tel: 02 509 04 11

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u

Via telefoon : nog geen klant

Tel: 0800 14 200

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u       

Ter plaatse

Zoek een kantoor of zetel

Jouw kantoor

Toegangsplan hoofdzetel

Berekening premie

 

Aanvraag offertes

  Jouw bescherming als klant

  Federale Verzekering stelt alles in het werk jouw bescherming als klant te waarborgen en schikt zich naar de wettelijke bepalingen voor de bescherming van jouw privéleven, het gebruik van jouw gegevens en het bewaren van hun vertrouwelijkheid.

  De maatschappij neemt alle noodzakelijke voorzorgen om belangenconflicten te vermijden, te voorkomen en te beheren. Ze baseert zich op objectieve criteria voor het aanvaarden van een risico, de tarificatie en de uitbreiding van de waarborgen. Je kan deze segmentatiecriteria raadplegen.

  Heeft u een klacht?
  Meer info

  Jouw persoonlijk toegang tot Federale Verzekering ?

  Alles weten over jouw contracten, jouw financiële producten of je gegevens,… met andere woorden, dankzij My Federale heb je toegang tot jouw volledig verzekerings/bellegingsportefeuille 24u/24, 
  7 dagen/7 ! 

   

  Meld je aanHeb je nog geen MY FEDERALE ?
  Vraag het hier aan >

  Heb je autoschade? Ontdek dan wat je moet doen:

  Autoschade, dat brengt altijd stress met zich mee.  Om extra stress te vermijden, hebben we een duidelijk stappenplan opgesteld.  En, goed nieuws! Federale Verzekering heeft alles voorzien om jou zo snel mogelijk terug op de baan te krijgen. Tip: kies meteen voor een erkend hersteller, waarmee Federale Verzekering samenwerkt. Zo hoef je zelf geen geld voor te schieten!

  Alle tips op een rij