?
Hulp nodig?
Gaan
bouw-voertuigen-werfmachines-BA
bouwsector
04 juli 2018

Bouwverlof? Hou dieven weg!

U sluit misschien binnenkort de deuren voor het bouwverlof? Het laatste wat u wil, zijn dieven op uw werf die er vandoor gaan met uw materieel. En uit cijfers van de federale politie blijkt dat er tijdens het bouwverlof elke dag 8 werfdiefstallen gebeuren. Enkele eenvoudige tips om deze te vermijden.

 • Zorg voor sociale controle. Een buurman die u hebt ingelicht en waarmee afspraken zijn gemaakt, kan een oogje in het zeil houden.
 • Zet uw (duur) materieel en zeker uw machines in uw depot.
 • Zet het (klein) materieel dat op de werf moet blijven staan, uit het zicht.
 • Moeten grotere machines blijven staan, stel ze dan op in een “gesloten configuratie”. Dit verhindert een dief er snel mee weg te rijden.
 • Vergeet uw alarminstallatie niet in te schakelen!
 • Installeer indien mogelijk ook veiligheidscamera’s. Ook een IP-camera waarmee u uw werf via uw smartphone in de gaten kunt houden, kan helpen.
 • Zorg voor een goede verlichting ’s nacht – denk wel aan de buren.
 • Plaats een tracker in uw dure materiaal. Als het dan toch gestolen wordt, kunt u het op deze manier terugvinden. En het is eveneens handig voor de inventaris.
 • Informeer de politie van uw zone. Zij kunnen uw bedrijf en woning opnemen in hun ronde en observeren mee je werf. Ga naar Police on Web en vul daar het formulier Woningtoezichtsaanvraag wegens afwezigheid in.

Hoe kunnen we je helpen?

Via telefoon : al klant

Tel: 02 509 04 11

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u

Via telefoon : nog geen klant

Tel: 0800 14 200

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u       

Ter plaatse

Zoek een kantoor of zetel

Jouw kantoor

Toegangsplan hoofdzetel

Berekening premie

 

Aanvraag offertes

  Jouw bescherming als klant

  Federale Verzekering stelt alles in het werk jouw bescherming als klant te waarborgen en schikt zich naar de wettelijke bepalingen voor de bescherming van jouw privéleven, het gebruik van jouw gegevens en het bewaren van hun vertrouwelijkheid.

  De maatschappij neemt alle noodzakelijke voorzorgen om belangenconflicten te vermijden, te voorkomen en te beheren. Ze baseert zich op objectieve criteria voor het aanvaarden van een risico, de tarificatie en de uitbreiding van de waarborgen. Je kan deze segmentatiecriteria raadplegen.

  Heeft u een klacht?
  Meer info

  Jouw persoonlijk toegang tot Federale Verzekering ?

  Alles weten over jouw contracten, jouw financiële producten of je gegevens,… met andere woorden, dankzij My Federale heb je toegang tot jouw volledig verzekerings/bellegingsportefeuille 24u/24, 
  7 dagen/7 ! 

   

  Meld je aanHeb je nog geen MY FEDERALE ?
  Vraag het hier aan >

  Heb je autoschade? Ontdek dan wat je moet doen:

  Autoschade, dat brengt altijd stress met zich mee.  Om extra stress te vermijden, hebben we een duidelijk stappenplan opgesteld.  En, goed nieuws! Federale Verzekering heeft alles voorzien om jou zo snel mogelijk terug op de baan te krijgen. Tip: kies meteen voor een erkend hersteller, waarmee Federale Verzekering samenwerkt. Zo hoef je zelf geen geld voor te schieten!

  Alle tips op een rij