?
Hulp nodig?
Gaan
Handen schudden
particulieren
27 juni 2018

Federale Verzekering breidt uit

Federale Verzekering heeft sterke groeiambities. In dat kader kondigen we met veel trots de overname aan van verzekeraar Optimco. 

Overname Optimco

Federale Verzekering wordt met 98,8% van de aandelen hoofdaandeelhouder van haar Vlaamse sectorgenoot Optimco. Een belangrijke stap, aangezien het de eerste keer is in ons meer dan 100-jarig bestaan dat wij een overname doen.

Toch zal deze overname voor u niets veranderen! U blijft genieten van onze dienstverlening via uw persoonlijke adviseur of kantoorhouder uit uw regio. Er verandert ook niets aan onze producten, noch aan de premies.

Wie is Optimco? 

Optimco is een financieel gezonde verzekeraar die sinds 2005 actief is op de Vlaamse markt. Deze verzekeraar, sterk in autoverzekeringen, verkoopt aan particulieren via een netwerk van 1.200 onafhankelijke makelaars. 
Optimco zal een zelfstandige positie behouden binnen Federale Verzekering als een volwaardige dochtermaatschappij. Ze zal blijven werken onder eigen merknaam met haar eigen producten en via het distributienet van de onafhankelijke makelaar. 

Waarom deze overname?

Met de overname versterkt Federale Verzekering zich. Aan haar bestaande verkoopnet - met 60 adviseurs en 35 kantoren – voegt ze het distributiekanaal via onafhankelijke makelaars van Optimco toe. Zo kan Federale Verzekering een groter deel van de particuliere markt via dit complementair distributiekanaal benaderen en verder groeien op een stabiele en gezonde manier.

Federale Verzekering is in volle expansie. We zijn blij u tot onze klanten te mogen rekenen en wij werken er elke dag aan om u een nog betere dienstverlening te kunnen aanbieden.  

De overeenkomst moet wel nog goedgekeurd worden door de Nationale Bank. Na de zomervakantie wordt daarover uitsluitsel verwacht.

Heeft u nog vragen? U kan altijd terecht bij uw adviseur of gebruikelijke contactpersoon. 
 

Hoe kunnen we je helpen?

Via telefoon : al klant

Tel: 02 509 04 11

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u

Via telefoon : nog geen klant

Tel: 0800 14 200

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u       

Ter plaatse

Zoek een kantoor of zetel

Jouw kantoor

Toegangsplan hoofdzetel

Berekening premie

 

Aanvraag offertes

  Jouw bescherming als klant

  Federale Verzekering stelt alles in het werk jouw bescherming als klant te waarborgen en schikt zich naar de wettelijke bepalingen voor de bescherming van jouw privéleven, het gebruik van jouw gegevens en het bewaren van hun vertrouwelijkheid.

  De maatschappij neemt alle noodzakelijke voorzorgen om belangenconflicten te vermijden, te voorkomen en te beheren. Ze baseert zich op objectieve criteria voor het aanvaarden van een risico, de tarificatie en de uitbreiding van de waarborgen. Je kan deze segmentatiecriteria raadplegen.

  Heeft u een klacht?
  Meer info

  Jouw persoonlijk toegang tot Federale Verzekering ?

  Alles weten over jouw contracten, jouw financiële producten of je gegevens,… met andere woorden, dankzij My Federale heb je toegang tot jouw volledig verzekerings/bellegingsportefeuille 24u/24, 
  7 dagen/7 ! 

   

  Meld je aanHeb je nog geen MY FEDERALE ?
  Vraag het hier aan >

  Heb je autoschade? Ontdek dan wat je moet doen:

  Autoschade, dat brengt altijd stress met zich mee.  Om extra stress te vermijden, hebben we een duidelijk stappenplan opgesteld.  En, goed nieuws! Federale Verzekering heeft alles voorzien om jou zo snel mogelijk terug op de baan te krijgen. Tip: kies meteen voor een erkend hersteller, waarmee Federale Verzekering samenwerkt. Zo hoef je zelf geen geld voor te schieten!

  Alle tips op een rij