?
Hulp nodig?
Gaan
GettyImages-470756364_super2
bouwsector
20 februari 2018

Federale Verzekering biedt nieuwe verplichte verzekering aan voor tienjarige aansprakelijkheid

Construct-10: de oplossing in samenwerking met de bouwsector 

Professionals uit de bouwsector zijn vanaf 1 juli 2018 wettelijk verplicht hun tienjarige aansprakelijkheid te verzekeren. Daarom lanceert Federale Verzekering, al jaren de specialist voor de bouwsector, de verzekering Construct-10. Met die verzekering krijgen bouwactoren een flexibele en gemakkelijke oplossing om hun tienjarige aansprakelijkheid te verzekeren.

Vanaf 1 juli 2018 zijn voor een groot deel van de werven de betrokken partijen bij een bouwproces verplicht hun tienjarige aansprakelijkheid te verzekeren. De verzekering is verplicht voor woningbouw (huizen en appartementen), zowel voor nieuwbouw als renovaties, waarbij de tussenkomst van een architect en het verkrijgen van een stedenbouwkundige vergunning nodig is. De aansprakelijkheid van de bouwaannemers kan tien jaar lang na de aanvaarding van de werken worden ingeroepen voor fouten die de stabiliteit van het nieuwe of gerenoveerde gebouw of een van de belangrijkste delen ervan in gevaar brengen. De verzekering is verplicht voor zowel aannemers, architecten als studiebureaus. 

Daarom ontwikkelde Federale Verzekering Construct-10. 
Construct-10 verzekert de schade die het gevolg is van fouten bij de constructie van een gebouw en die problemen geven met betrekking tot de stevigheid of stabiliteit ervan. Ook problemen met de waterdichtheid van het gebouw, die de stevigheid of stabiliteit ervan in gevaar brengen, zijn verzekerd. 
De verzekering loopt gedurende 10 jaar na de aanvaarding van de werken. 

Aanpak op maat
Omdat Federale Verzekering opgericht is door aannemers van de bouw en de link met de bouwsector nog steeds bijzonder sterk aanwezig is, werd Construct-10 ontwikkeld in nauwe samenwerking met de sector. Daardoor is Federale Verzekering er in geslaagd om niet alleen aan de wettelijke verplichtingen, maar ook aan de noden van de sector tegemoet te komen.

Construct-10 laat toe om op maat te werken, aangepast aan de specificiteit van elke werf. Een aannemer kan ervoor kiezen om het werk van alle aannemers op de werf mee te verzekeren. Op deze manier zijn alle betrokken partijen op de bouwwerf beschermd. Of hij kan alleen zijn eigen werken laten verzekeren (dakwerken, funderingen, …).  
Daarnaast kunnen aannemers ook opteren voor een abonnementsformule waarbij ze verzekerd zijn op jaarbasis. Ook al moet elke werf dan wel worden aangegeven voor het bekomen van het verzekeringsattest, er hoeft niet voor elke werf afzonderlijk een polis te worden afgesloten, wat de administratie weer vergemakkelijkt. 
Online evaluatietool en gespecialiseerd infocenter
Federale Verzekering lanceert een online evaluatietool, waarmee de aannemer aan de hand van een aantal eenvoudige vragen snel kan bepalen of hij al dan niet onder de verplichting valt. Hij zal rechtstreeks een tarief kunnen bekomen en zal online de verzekering kunnen afsluiten.
De evaluatietool zal tijdens de professionele dagen van Batibouw (22/02 en 23/02) gedemonstreerd worden op de stand van de Confederatie Bouw in de Patio.

Naast deze online tool, start Federale Verzekering ook een gespecialiseerd infocenter waar aannemers verder kunnen worden geholpen omtrent hun tienjarige aansprakelijkheid en Construct-10, met deskundig en diepgaand advies. Met dit infocenter bewijst Federale Verzekering eens te meer de bouwverzekeraar bij uitstek te zijn.
Het infocenter zal vanaf 5 maart 2018 bereikbaar zijn op het nummer 0800 14 200.

Voor meer informatie over de tienjarige aansprakelijkheid kan u terecht op: www.verzekering-tienjarige.be
 

Hoe kunnen we je helpen?

Via telefoon : al klant

Tel: 02 509 04 11

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u

Via telefoon : nog geen klant

Tel: 0800 14 200

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u       

Ter plaatse

Zoek een kantoor of zetel

Jouw kantoor

Toegangsplan hoofdzetel

Berekening premie

 

Aanvraag offertes

  Jouw bescherming als klant

  Federale Verzekering stelt alles in het werk jouw bescherming als klant te waarborgen en schikt zich naar de wettelijke bepalingen voor de bescherming van jouw privéleven, het gebruik van jouw gegevens en het bewaren van hun vertrouwelijkheid.

  De maatschappij neemt alle noodzakelijke voorzorgen om belangenconflicten te vermijden, te voorkomen en te beheren. Ze baseert zich op objectieve criteria voor het aanvaarden van een risico, de tarificatie en de uitbreiding van de waarborgen. Je kan deze segmentatiecriteria raadplegen.

  Heeft u een klacht?
  Meer info

  Jouw persoonlijk toegang tot Federale Verzekering ?

  Alles weten over jouw contracten, jouw financiële producten of je gegevens,… met andere woorden, dankzij My Federale heb je toegang tot jouw volledig verzekerings/bellegingsportefeuille 24u/24, 
  7 dagen/7 ! 

   

  Meld je aanHeb je nog geen MY FEDERALE ?
  Vraag het hier aan >

  Heb je autoschade? Ontdek dan wat je moet doen:

  Autoschade, dat brengt altijd stress met zich mee.  Om extra stress te vermijden, hebben we een duidelijk stappenplan opgesteld.  En, goed nieuws! Federale Verzekering heeft alles voorzien om jou zo snel mogelijk terug op de baan te krijgen. Tip: kies meteen voor een erkend hersteller, waarmee Federale Verzekering samenwerkt. Zo hoef je zelf geen geld voor te schieten!

  Alle tips op een rij