?
?
Hulp nodig?
Gaan

Welkom bij Federale Verzekering

Federale Verzekering bestaat uit drie verzekeringsondernemingen die onder de vorm van "onderlinge" of "coöperatieve" werken, zonder externe aandeelhouders die hun deel van de winst opeisen. Daarom deelt ze haar winst met u!

Maar dat is niet alles… Wij waarborgen u een maximale bescherming en we bieden u performante spaar- en beleggingsformules.

In elke fase van uw leven staat Federale Verzekering klaar met zowel globale oplossingen als met formules die voor u op maat gemaakt worden. Ze beschermen u en helpen u sparen en investeren.

Globale oplossingen omvatten alle types van risico’s waaraan u (en eventueel uw onderneming) blootgesteld kan worden.

Oplossingen op maat houden rekening met uw specifieke situatie (en eventueel die van uw onderneming) in het verleden, vandaag en in de toekomst.

Ontstaan en ontwikkeling

Federale  Verzekering: meer dan 100 jaar trouw aan het principe van wederzijdse hulp en solidariteit.

In 1911 beslissen 13 Belgische bouwondernemers om hun eigen verzekeringsmaatschappij op te richten.

Hun doelstelling? De bescherming van hun personeel tegen arbeidsongevallen en alle financiële onzekerheden die zulke dramatische gebeurtenissen met zich meebrengen.

Gesterkt door meer dan 100 jaar ervaring, biedt Federale Verzekering u een volledig gamma van verzekeringen en van financiële producten voor particulieren en ondernemingen, ongeacht de sector.   

Uiteraard blijft Federale Verzekering meer dan ooit dé verzekeraar bij uitstek voor professionelen uit de bouwsector.

 

Minder ongevallen, minder kosten

Vandaag de dag is risicobeheer onmisbaar geworden voor de directie van een onderneming. Duizenden ongevallen veroorzaken immers jaarlijks aanzienlijke verliezen.
Ontdek alles over onze Dienst Preventie!

Missie, visie en waarden

Bij Federale Verzekering streven wij op duurzame wijze naar een uitmuntende tevredenheid wat betreft de invulling van de verzekeringsbehoeften van onze klanten. Wij willen dit realiseren door onze klanten centraal te stellen, hen kwaliteitsvolle producten, diensten en adviezen aan te bieden en onze winst met hen te delen
Meer info

Member of AMICE

AMICE for mutual benefit
Federale Verzekering is lid van AMICE, de Vereniging van Onderlinge en Coöperatieve Verzekeraars in Europa. De onderlinge en coöperatieve sector vertegenwoordigt meer dan 30% van de geïnde premies op het niveau van de Europese verzekeringsmarkt.
Siège social Saint-Jean Federale -  siege

Federale Verzekering, de verzekeraar die zijn winst met u deelt!

Aan het begin van de zomer krijgen onze verzekerden een deel van hun premie terugbetaald in de vorm van restorno’s. Deze restorno’s vertegenwoordigen hun deel van de winst van Federale Verzekering. 

Meer weten

Federale Verzekering deelt haar winst met u, dankzij haar structuur

De groep Federale Verzekering omvat drie maatschappijen:

  • Gemeenschappelijke Kas voor Verzekering tegen Arbeidsongevallen
  • Coöperatieve Vennootschap voor Verzekering tegen Ongevallen, Brand, Burgerlijke Aansprakelijkheid en Diverse Risico’s CVBA
  • Vereniging van Onderlinge Levensverzekeringen
Deze drie maatschappijen werken onder de vorm van "onderlinge" en "coöperatieve", zonder externe aandeelhouders die hun deel van de winst opeisen. 
 
Bij Federale Verzekering is verzekeren een doel op zich, en de winst wordt met u gedeeld!

STATUTEN

De Groep Federale Verzekering is samengesteld uit drie maatschappijen

Zij wordt geleid door een directiecomité samengesteld uit: Tom Meeus, afgevaardigd bestuurder, voorzitter van het directiecomité, Marc Bandella, bestuurder-directeur, Jean-Marie Bollen, bestuurder-directeur, Tom De Troch, bestuurder-directeur en Véronique Vergeylen, bestuurder-directeur. Elke van de drie maatschappijen heeft een eigen raad van bestuur. Ontdek de samenstelling van elkeen door op de onderstaande link te klikken.
Alles weten

Belangrijke cijfers 2018

Totaal van de (geconsolideerde balans): € 3,9 miljard

Technische reserves (geconsolideerde balans): € 2,7 miljard

Al onze cijfers kennen?

Download ons Solvency and Financial Condition Report (SFCR)

Totale incasso: € 427,8 miljoen

Winstverdeling: € 13,2 miljoen

Solvabiliteitsratio: 180 %

Personeelsleden: 684,6 voltijdse equivalenten (31.12.2018)

Hoe kunnen we je helpen?

Via telefoon : al klant

Tel: 02 509 04 11

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u

Via telefoon : nog geen klant

Tel: 0800 14 200

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u       

Ter plaatse

Zoek een kantoor of zetel

Jouw kantoor

Toegangsplan hoofdzetel

Jouw bescherming als klant

Federale Verzekering stelt alles in het werk jouw bescherming als klant te waarborgen en schikt zich naar de wettelijke bepalingen voor de bescherming van jouw privéleven, het gebruik van jouw gegevens en het bewaren van hun vertrouwelijkheid.

De maatschappij neemt alle noodzakelijke voorzorgen om belangenconflicten te vermijden, te voorkomen en te beheren. Ze baseert zich op objectieve criteria voor het aanvaarden van een risico, de tarificatie en de uitbreiding van de waarborgen. Je kan deze segmentatiecriteria raadplegen.

Heeft u een klacht?
Meer info

Ben je al klant bij Federale Verzekering ?

Alles weten over jouw contracten, jouw financiële producten of je gegevens,… met andere woorden, dankzij My Federale heb je toegang tot jouw volledig verzekerings/bellegingsportefeuille 24u/24, 
7 dagen/7 ! 

Meld je aan

Heb je nog geen toegangscode ontvangen
voor My Federale ?

Vraag deze hier aan